14 credite EMC acordate de către Colegiul Medicilor din România

Certificatele de absolvire se eliberează începând cu data de 15 decembrie 2023 prin click AICI!

Stimați Colegi,

 Obezitatea, considerată cea mai frecventă tulburare metabolică, nu reprezintă doar o preocupare estetică, ci mai degrabă o afecțiune cu implicații profunde asupra funcționării tuturor organelor și sistemelor corpului. Evoluția societății moderne a contribuit la o creștere semnificativă a numărului de persoane obeze și supraponderale în Europa, cu o rată de aproximativ 53%, iar această tendință în creștere este evidentă și în țara noastră, unde aproximativ 60% dintre locuitori se confruntă cu această problemă.

Deosebit de îngrijorător este faptul că obezitatea începe să se manifeste la vârste din ce în ce mai fragede, cu tot mai multe cazuri de obezitate pediatrică în creștere. Din nefericire, România ocupă un loc alarmant trei în Europa în ceea ce privește prevalența obezității infantile.

Obezitatea nu afectează doar aspectul fizic al individului, ci are, de asemenea, un impact semnificativ asupra sănătății mentale și contribuie la dezvoltarea a numeroase complicații, cum ar fi tulburările metabolice, afecțiunile cardiovasculare, afecțiunile pulmonare, problemele legate de sistemul locomotor, tulburările psihice, problemele digestive, și altele. Aceste complicații conduc la o creștere semnificativă a incidenței bolilor și a ratei de mortalitate la nivel global.

Vă așteptăm cu drag la cursul “Prevenția obezitații: costuri și consecințe” din perioada 23-25 noiembrie 2023 la Palas Congress Hall Iasi, Sala Ravel!

 

COORDONATORI

Prof. Dr. Maria Magdalena LEON

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi
Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

Şef Lucrări Dr. Carmen CUMPᾸT

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi
Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

Info curs

Înregistrare

Lectori invitati

Program stiintific

50*

este numărul maxim de locuri cu participare ONSITE!

*Locurile cu participare fizică sunt limitate de capacitatea Sălii Ravel din cadrul Palas Congress Hall Iasi. Niciun loc nu se poate rezerva, ordinea de alocare a acestora este ordinea cronologică a ȋnregistrărilor.

Grăbeşte-te să-ţi asiguri un loc la ȋntâlnirea cu experţii din cadrul evenimentului!