CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018

25 de ani de la înființarea ATOM

IAȘI, 15-16 IUNIE 2018 - Palatul Culturii

14 credite EMC 

8 credite EMC - Conferința „ATOM 2018: Actualități în ortopedie și traumatologie”
6 credite EMC - Curs preconferință „Chirurgia gleznei și a piciorului”

Curs preconferință
CHIRURGIA GLEZNEI ȘI PICIORULUI
IAȘI, 14 Iunie 2018 - PALAS CONGRESS HALL

CUVÂNT ÎNAINTE

Stimați colegi,

Este o mare plăcere pentru noi să vă invităm să luaţi parte la Conferinţa Jubiliară ce marchează 25 de ani de la ȋnfiinţarea Asociaţiei Traumatologilor şi Ortopezilor din Moldova (A.T.O.M.), ce va avea loc la Iaşi, ȋn perioada 15-16 iunie 2018, la Palatul Culturii, dar şi la Cursul “Chirurgia gleznei şi piciorului” care va avea loc ȋn deschiderea Conferinţei, ȋn data de 14 iunie 2018 la Centrul de Conferinţe “Congress Hall” al Complexului Palas din Iaşi.

Acesta va fi un eveniment ştiinţific deosebit cu participare internaţională care va reuni majoritatea medicilor ortopezi din Moldova, dar şi din ţară. În cadrul manifestărilor din 14-16 iunie 2018, vom avea onoarea să avem printre noi lectori invitaţi de înaltă ţinută ştiinţifică.

Având ȋn vedere amploarea deosebită a evenimentelor jubiliare din vara anului 2018, organizatorul ştiinţific al acestora, A.T.O.M. , este susţinut de către compania SC FOCUS EVENT SRL din Iaşi ȋn calitate de operator al manifestării. Cursul și conferinţa vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC.

Sperăm că veți fi alături de noi şi veţi sprijini acest eveniment.

Cu drag,

Președinte Conferință
Prof. Univ. Dr. Ovidiu  ALEXA

Dragi colegi,

Iată se împlinește acum un sfert de veac de la înfiinţarea primei asociaţii profesionale a medicilor ce practică această frumoasă specialitate – ortopedie şi traumatologie – ȋn Moldova, asociaţie inspirat numită cu acronimul ATOM.

Scopul inițial al asociației era, ȋn accepția iniţiatorilor proiectului (Prof. Univ. Dr. Gheorghe Floareș, Prof. Univ. Dr. Nicolae Georgescu, subsemnatul, Prof. Univ. Dr. Ovidiu Alexa), de promovare a comunicării profesionale şi ştiinţifice între specialiștii ortopezi din judeţele Moldovei, de cunoaştere mai bună a realităților, a lucrurilor bune şi bine făcute, dar şi a dificultăților cu care se confruntă colegii ȋn teritoriu.

Evoluţia  activităţii ATOM a fost, ȋn general, continuu ascendentă, cu câștiguri certe ȋn multiple aspecte,  dar şi cu, uneori, zone de ezitări, de diminuare sau remisie a activității.

citește în continuare

Unul din câștigurile certe a fost şi este şi ȋn prezent cel ştiinţific, de informare şi formare continuă ȋn specialitate dar, foarte important, şi  cel de cimentare a relațiilor profesionale şi interumane între colegii  din toate serviciile de specialitate de pe teritoriul Moldovei(7 județe), și , ȋn prezent , şi din toată ţara.

Un mare regret şi o neîmplinire pe care mi-o asum, cel puțin parţial, a fost şi este lipsa determinării noastre, a conducerii, ȋn sistematizarea şi publicarea informaţiei ştiinţifice prezentate  an de an ȋn conferințe și comunicări, informație  care ar fi trebuit publicată  ȋntr-un volum annual, ca  o frumoasă oglindă a informaţiei științifice difuzate şi a evoluţiei cunoaşterii ȋn specialitate.

Privind retrospectiv, obiectiv dar şi critic, ultimii 8 ani au reprezentat un uriaş pas înainte ȋn dinamica evolutivă a asociaţiei: deschiderea dialogului prin invitarea tuturor colegilor din ţară cu comunicări şi conferințe valoroase științific, structurarea programului ştiinţific pe teme şi tematici de larg interes, atât pe subiecte de traumatologie cât şi de ortopedie, ȋn conferințe susţinute de specialişti de prestigiu din ţară şi străinătate, cu expertiză recunoscută ȋn domeniile abordate etc

Ȋn final, dar deloc ȋn cele din urmă, proverbiala ospitalitate moldovenească  a fost şi va fi ȋn continuare un puternic argument  de a gusta bucuria reîntâlnirii colegiale anuale.

Actuala ediţie aniversară, atent pregătită şi organizată, dublată şi de un strălucit curs internaţional de “chirurgia piciorului”, aflat la a treia ediţie consecutivă, vor constitui împreună, sperăm, un eveniment ştiinţific, dar şi colegial de excepţie.

Astăzi, ATOM reprezintă, ȋn mod cert, ȋn peisajul ortopediei româneşti, un “brand” de calitate şi performanță unanim recunoscute de colegii din specialitate.

O noua conducere va prelua responsabilitatea de a asigura prestigiosul  drum actual al ATOM. Sunt convins ca ei vor şti să păstreze ceea ce cu trudă şi bună credinţă s-a realizat. Le urez deplin succes şi la bună revedere peste alţi 25 de ani!

Președinte de onoare

Prof. Univ. Dr. Paul BOTEZ
Președinte ATOM

Stimaţi Colegi,

Am onoarea şi deosebita plăcere,  ȋn numele meu personal şi ȋn numele comitetului de organizare şi Asociaţiei Traumatologilor şi Ortopezilor din Moldova (A.T.O.M.),  sä vä invit la Conferinţa Jubilară de 25 de ani  care se va desfăşura la Iaşi.

Aceastä conferinţă va fi deosebitä atât din punct de vedere al  organizării, dar mai ales din punct de vedere ştiinţific.        Deosebirea acestui eveniment faţă de precedentele este că va fi combinat cu cursul tradiţional de chirurgia gleznei şi piciorului.

Şi ȋn acest an, pe lângă lectori din ţară, vom avea pläcerea sä avem şi lectori de peste hotare, corifeii domeniilor pe care îl reprezintă şi anume din USA, Germania, Grecia şi Austria.

Vä așteptäm cu mare drag şi speräm la o participare cât mai mare din partea tuturor colegilor.

Cu drag şi mare respect,

              Președinte de onoare Conferinţă si Coordonator Curs “Chirurgia gleznei şi piciorului
Prof. Univ. Dr. Florin Ramadani

LECTORI INVITAȚI

Prof. dr. Wilhelm Friedl

Prof. dr. Wilhelm Friedl

Germania

 

Prof. Dr. John Grady

Prof. Dr. John Grady

SUA

 

Prof. Dr. Ernst Orthner

Prof. Dr. Ernst Orthner

Austria

 

Prof. Dr. Florin Ramadani

Prof. Dr. Florin Ramadani

Austria

 

Prof. Dr. Reiner Schnettler

Prof. Dr. Reiner Schnettler

Germania

 

Prof. Dr. Hans Zwipp

Prof. Dr. Hans Zwipp

Germania

 

MAI MULTE

Locaţii Conferinţă & Curs

Vezi aici locaţiile manifestărilor.

Programul cursului & conferinței

Vezi aici programul manifestărilor din cadrul conferinței.

Curs Preconferință

Chirurgia gleznei și piciorului
Pentru mai multe informații click aici

Cazări

Vezi aici ofertele de cazare penrtu perioada manifestărilor.

Despre Iași

Tradiția locală pretinde că municipiul Iași din România a fost construit pe șapte coline.

Contribuție științifică

Vezi aici mai multe informații despre SESIUNE „MEET THE EXPERT” & Prezentări E-poster.

Simpozioane medicale

Dacă vă interesează simpozioanele satelit organizate în cadrul conferinței, puteți afla mai multe detalii aici.

Expoziția medicală

Vă interesează expoziția medicală organizată în cadrul conferinței? Mai multe detalii aflați aici.

TAXE DE PARTICIPARE

 

Până la

8 mai 2018

de la 9 mai

până la 31 mai 2018

După 1 iunie

sau la prezentare

Medic specialist / medic primar 

membru ATOM

500

600

700

Medic specialist / medic primar

non membru ATOM

600

700

800

Medic rezident membru ATOM

200

300

400

Medic rezident non membru ATOM

300

400

500

Taxă confirmare Cină Festivă 15 iunie 2018

50

80

100

Însoţitor

200

250

300

Taxă curs Chirurgia gleznei și piciorului 14 iunie 2018

(limitat la 60 locuri)

500

600

700

IMPORTANT

Taxele de participare se vor plăti prin OP sau card
în contul SC FOCUS EVENT SRL, CUI RO24361916,
deschis la Banca Transilvania Iași, Cod IBAN RO35BTRL02401202U9501901.

PARTENER DE PLATINĂ

Au mai rămas

Ziua(e)

:

Oră(e)

:

Minute(e)

:

Secunde(e)